h

Politiek Café met gedeputeerde Rik Janssen op 1 november

17 oktober 2013

Politiek Café met gedeputeerde Rik Janssen op 1 november

gedeputeerde Rik Janssen

Niet alleen in de gemeente Leiden bestuurt de SP mee, ook in de hele provincie Zuid-Holland. Namens de SP is Rik Janssen gedeputeerde in het College van Gedeputeerde Staten (‘het dagelijks bestuur’) van onze provincie. Tot zijn portefeuille behoren milieu, bestuur, jeugdzorg en maatschappelijke participatie.

Onder het mom van ‘decentralisatie’ voert het VVD-PvdA-kabinet snoeiharde bezuinigingen door. Allerlei belangrijke zorgtaken worden bij de gemeenten over de schutting gekieperd, maar het benodigde geld levert het rijk er niet bij.

Demonstratie voor jeugdzorgZo wordt de jeugdzorg een taak van de gemeente. Op het bordje van de gemeente komen dan onder meer de provinciale jeugdzorg, de jeugdbescherming en –reclassering, de jeugd-ggz en de zorg voor licht verstandelijk beperkte jeugd.

De uitvoering van de participatiewet wordt ook overgeheveld naar de lokale overheden. Daarmee komen de Wet Werk en Bijstand, de Sociale Werkvoorziening en de Wajong grotendeels op het bordje van de gemeente terecht.

Het is dus hoog tijd om in gesprek te gaan met onze provinciebestuurder. Op vrijdag 1 november komt hij naar het politiek café in het SP-pand op Marnixstraat 18, Leiden. Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.45 uur.

Komt allen! Vrijdag 1 november vanaf 19.45 uur. De SPeer, Marnixstraat 18, Leiden.

Meer informatie bij: Ruben Verhasselt, tel 071-513 19 72, e-mail ruben.verhasselt@scarlet.nl

U bent hier