h

Bewoners in de Kooi ingelicht over aanpak wateroverlast

18 november 2013

Bewoners in de Kooi ingelicht over aanpak wateroverlast

Dinsdag 12 november heeft een informatieavond plaats gevonden voor bewoners van de Kooi. Tijdens deze avond hebben de aanwezigen kunnen horen hoe de wateroverlast in de wijk voor de toekomst voorkomen gaat worden. De gemeenteraad heeft recent deze plannen en de financiering daarvan goed gekeurd. SP-duoraadslid Han Dirks: ‘Na een langdurige voorbereiding wordt er nu eindelijk voor gezorgd dat de Kooi niet meer zal onderlopen na heftige regenval. Dat is een mooi resultaat.’

De gemeente Leiden heeft genoeg geld ter beschikking gesteld om de bestaande wateroverlast na heftige buien op te lossen. Kern van de gekozen aanpak is het aanleggen van een gescheiden riolering, waardoor regenwater en afvalwater niet meer door dezelfde buizen afgevoerd worden. Daarnaast wordt er als het ware een polder gevormd voor de Kooi, waardoor de laaggelegen huizen ook bij heftige buien niet zullen onderlopen. Daarbij wordt in de wijk gezorgd voor voldoende plekken waar overtollig regenwater (tijdelijk) kan worden opgevangen.
De SP-fractie is verheugd dat de wateroverlast in de Kooi tot het verleden zal gaan behoren. Eindelijk ligt er een haalbaar en betaalbaar plan van aanpak, waarop de wijkbewoners al zo lang op hebben moeten wachten. Het is goed dat deze bewoners nu door de gemeente geïnformeerd worden over de definitieve aanpak!

Meer informatie: Han Dirks, han_dirks@hotmail.com, Tel nr: 06-28 73 85 88

U bent hier