h

Roos van Gelderen neemt boek met verhalen van roze ouderen in ontvangst

26 november 2013

Roos van Gelderen neemt boek met verhalen van roze ouderen in ontvangst

Het boek Stormachtig Stil, over roze ouderenHet boek 'Stormachtig stil' vertelt over de levens van oudere homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en transgenders. Opgegroeid in een tijd waarin een taboe lag op gevoelens voor dezelfde sekse bleven veel mensen in de kast. Zij vertelden hun verhaal aan schrijver Eveline van de Putte. Kortgeleden nam SP-wethouder Roos van Gelderen het eerste exemplaar in ontvangst.
Vandaag de dag lijkt het makkelijker om uit de kast te komen. Toch gaan regelmatig oudere homoseksuele mensen de kast weer in als zij in een verzorgingshuis komen te wonen. Dat moet worden voorkomen. "Het taboe moet worden doorbroken," zo vindt Van Gelderen. "Ook onze oudere medemens zichzelf moet kunnen zijn. Ik ben trots op de mensen die hun nek uitsteken om een taboe te doorbreken."

De uitgave van het boek past bij het beleid van de SP-wethouder om te zorgen voor een menswaardig leven in onze stad voor jong en oud. Eerder ontving de woon-zorginstelling Huis op de Waard de eerste Roze Loper. Lees er meer over op de site van het COC: http://www.cocleiden.nl/nieuws/eerste-roze-loper-voor-t-huis-op-de-waard

Meer informatie over 'Stormachtig stil': http://evelinevandeputte.com/publicaties/stormachtig-stil/

U bent hier