h

Uniek Leids Mantelzorgakkoord met SP-wethouder Van Gelderen

28 november 2013

Uniek Leids Mantelzorgakkoord met SP-wethouder Van Gelderen

Afgelopen week hebben 13 partijen hun handtekening gezet onder Het Leids Mantelzorgakkoord. In dit akkoord staan de afspraken over de ondersteuning aan mantelzorgers en de mensen voor wie zij zorgen. Wethouder Roos van Gelderen (jeugd, zorg en welzijn) sprak haar waardering uit naar de samenwerkende partijen: “Samenwerking op deze schaal is uniek in Nederland. Ik hoop dat door de ondertekening van dit akkoord de kans op overbelasting van mantelzorgers wordt verkleind. Samen gaan we voor betere ondersteuning!”
Uniek Leids Mantelzorgakkoord

Het Leids Mantelzorgakkoord is ondertekend door 13 Leidse partijen: de Leidse Vereniging van Mantelzorgers, Bureau Informele Zorg, ActiVite, stichting Radius, Libertas Leiden, stichting Topaz, MEE ZHN, stichting Kwadraad, GGD HM, GGZ Leiden e.o., Woonzorgcentrum ’t Huis op de Waard, R.K. Zorgcentrum Roomburgh en de gemeente Leiden.

In het akkoord staan de afspraken over de manier waarop deze organisaties mensen die zorg nodig hebben en hun sociale vangnet, als een geheel, ondersteunen zodat de kans op overbelasting van mantelzorgers zoveel mogelijk wordt verkleind. Het akkoord speelt een rol bij het wijkgericht werken en de nieuwe zorgtaken die Leiden zal krijgen door de decentralisatie van Rijksbeleid.

Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl, Tel nr: 06 - 14040592

U bent hier