h

Vrijdag, het grote “King for a Day” Debat

13 november 2013

Vrijdag, het grote “King for a Day” Debat

Komende vrijdag 15 november zal het jaarlijkse “King for a Day-debat “in Leiden weer plaatsvinden. Het doel van dit debat is om het contact tussen jongeren en Leidse politici te versterken. Namens de SP zullen de SP-kandidaten Han Dirks, Alexandra van den Berg en Ries van Walraven deelnemen. Het debat is van 13 tot 15 uur in Het Gebouw aan het Arubapad 2 te Leiden.

King for a Day is het jongerenplatform van de gemeente Leiden.
Rogier Elshout zal het debat leiden en het doel van het verkiezingsdebat is om het contact tussen Leidse politici en jongeren te versterken.
Aan de ene kant krijgen politici de kans om de mening en ideeën van jongeren te horen over onderwerpen uit de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen. Aan de andere kant ontwikkelen jongeren zelfvertrouwen door deel te nemen aan het debat: zij zien dat hun mening er toe doet en dat er naar hen geluisterd wordt. Bovendien biedt het jongeren inzicht in de standpunten van de lokale politieke partijen; waardoor de gemeenteraadsverkiezingen meer gaan leven.
Vanuit de verkiezingsprogramma’s van verschillende politieke partijen en de wensen van jongeren zijn 3 thema’s opgesteld :
Thema 1: Omgaan met jongeren; zijn strenge regels en wetten nodig?
Thema 2: Leiden, een aantrekkelijke stad voor jongeren?
Thema 3: Politiek en jongeren

Voor de SP zijn de jongeren een belangrijke doelgroep, want de jeugd heeft de toekomst.
De vertegenwoordigers van de SP zullen zich vooral toespitsen op wat de jongeren in onze stad nodig hebben; als er zich problemen voordoen hoe we dat kunnen oplossen samen met hen en wat nog belangrijker is hoe we problemen met jongeren preventief kunnen voorkomen.
Helaas hebben voorgaande stadsbesturen veel jeugdvoorzieningen in onze stad de afgelopen jaren afgebroken en de SP zet zich daarom al jaren in om een jongerencentrum midden in de stad te ontwikkelen. Daar kunnen jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten ontplooien, en daar kunnen zij leren met hun verantwoordelijkheid om te gaan.

Meer informatie: Alexandra Schoenmaker - van den Berg, volkstuintje44@gmail.com

U bent hier