h

Leids College steunt Europese resolutie voor uitbreiding sociale woningbouw

15 december 2013

Leids College steunt Europese resolutie voor uitbreiding sociale woningbouw

Op voorstel van de SP heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten om een Europese resolutie over sociale woningbouw te ondertekenen. Met deze resolutie spreken burgemeesters van Europese steden zich uit voor het behoud en het vergroten van het aantal sociale huurwoningen in hun stad. Daarnaast vinden zij dat sociale woningbouw de verantwoordelijkheid is van de landen zelf. De resolutie verwoordt het grote sociaal-maatschappelijke belang van betaalbare huisvesting en spreekt uit dat deze woningen voor een brede doelgroep beschikbaar moet zijn. SP-duoraadslid Han Dirks: Ik ga ervan uit dat de gemeenteraad in navolging van het College de resolutie ook kan steunen. Dat zal blijken in januari 2014.

Hoewel deze resolutie niet direct leidt tot meer betaalbare woningen, heeft de ondertekening hiervan door de gemeente Leiden wel betekenis. De ondertekening van dit document geeft een duidelijke richting aan de zienswijze op de Leidse woningmarkt en onderschrijft het sociaal-maatschappelijke belang van betaalbare woningen. Het geeft daarom richting aan de besluitvorming hierover door de gemeenteraad en het College van B&W. Ondertekening van deze resolutie is een middel tot een doel, namelijk meer betaalbare huurwoningen.

SP-duoraadslid Han Dirks: 'Dat het College aangeeft deze resolutie te willen ondertekenen, net als Amsterdam en Den Haag, is goed nieuws. Het vormt wederom een belangrijk signaal waarin het stadsbestuur zich uitspreekt voor het vergroten van het aantal betaalbare huurwoningen in Leiden!

Lees hier de tekst van de 'Resolution for social housing in Europe'. (pdf)
Meer informatie: Han Dirks, han_dirks@hotmail.com, Tel nr: 06-28 73 85 88

U bent hier