h

Julian van der Kraats leest voor

23 januari 2014

Julian van der Kraats leest voor

Julian van der Kraats (SP) leest voorAfgelopen dinsdag zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. De doelstelling van deze jaarlijkse voorleescampagne is het bevorderen en stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het interactieve voorlezen is hierbij van belang en er staan 10 prentenboeken centraal. Bij BSO Avontuurlijk in de Woutertje Pieterse school kwam SP-raadslid Julian van der Kraats het boek” KRRR…..okodil” van schrijfster Catharine Rayner voorlezen.
De krokodil wil graag spelen met kikkers, ooievaars, libellen en nijlpaarden, maar in plaats daarvan is hij ze aan het plagen en laat ze schrikken. Hij snapt dit niet helemaal, want hij wil alleen maar spelen met vriendjes. Verdrietig gaat hij in het riet liggen, want niemand vindt hem aardig. Maar….wat hoort hij daar………….nog een krokodil………..en weg springen alle kikkers weer en weg vliegen alle libellen……………..
In ieder kinderboek zit wel een boodschap verwerkt, zoals hier dat alle dieren vinden dat krokodil een plaaggeest is, terwijl hij alleen maar wil spelen.

De kinderen bij BSO Avontuurlijk kregen er ook nog een lekkere “groene lunch” bij en de middag was erg geslaagd.

U bent hier