h

Politiek café met Hein de Haan: Zorg voor de Stad

26 februari 2014

Politiek café met Hein de Haan: Zorg voor de Stad

Op vrijdag 28 februari komt architect Hein de Haan, voormalig docent aan de Technische Universiteit Delft, naar het politieke café van SP Leiden in de Marnixstraat 18. Hij zal onder meer spreken over woningprogrammering, stedelijke vernieuwing en de omzetting van lege kantoorpanden naar woningen. Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.
Aalmarktproject, hoogbouwplan bij Leiden Centraal, sloop in de Zeeheldenbuurt en de Kooi, leegstand en de trieste aanblik van 56 dichtgespijkerde huizen aan de Waardgracht. Huren die de pan uit rijzen, een slinkende voorraad sociale woningen, kamernood en huisjesmelkers voor studenten. Niet alles op woongebied is even prettig geregeld in Leiden.
Wat wenst Hein de Haan voor de stad? "Op het gebied van stedelijke vernieuwing wens ik een veel wijzer bestuur, dat er gestopt wordt met grootschalige sloop en dat de regie over de vernieuwing terug komt bij democratisch gecontroleerde instanties.”
 © Ina de LizerFoto: © Ina de Lizer

Hein de Haan is Amsterdammer en "overtuigd aanhanger van het stedelijk leven in een multiculturele vestzakmetropool". Hij is architect van verschillende collectieve projecten (zoals Vrijburcht), heeft meegewerkt aan de restauratie van Ruigoord, en meer. Zijn werkzaamheden strekken zich uit tot aan Belgrado, China en Leiden (legalisering Brillpand) toe. Hij is hiermee begonnen omdat hij plezier heeft in "zorg voor de stad" en in samenwerken in collectieve woon/werkprojecten. Hein wil ook zorgen voor betaalbare vierkante meters voor de aanstormende generaties die willen experimenteren met wonen, werken, cultuur en het ontwikkelen van nieuwe samenlevingsvormen. Niets verfoeit hij méér dan de studentencontainer.

 

Meer informatie: Ruben Verhasselt, ruben.verhasselt@scarlet.nl

 

U bent hier