h

SP-lijsttrekker Roos van Gelderen ondertekent Groene Manifest Oostvlietpolder

13 februari 2014

SP-lijsttrekker Roos van Gelderen ondertekent Groene Manifest Oostvlietpolder

SP-lijsttrekker Roos van Gelderen en Hans Pieters van de Vrienden van de Oostvlietpolder.Vanavond heeft de SP, samen met een aantal andere partijen, het Groene Manifest van de Vrienden van de Oostvlietpolder ondertekend. Met dit manifest beloven deze partijen zich in te zetten voor een groene toekomst van de Oostvlietpolder. SP-lijsttrekker Roos van Gelderen: "Onze mooie Oostvlietpolder is na jarenlange strijd gelukkig niet opgeofferd voor een bedrijventerrein. Natuur is van onschatbare waarde, niet alleen voor de dieren en planten, maar voor ons allemaal. Om lekker te wandelen, te fietsen of te sporten. Maar ook voor ons welzijn en gezondheid in het algemeen is het goed om ruimte en groen om je heen te hebben. Zeker het groen rond een stad, in een drukbevolkt gebied, moet altijd beschermd blijven."

Als het weg is, is het weg en krijg je het niet meer terug. Het is mooi als er in de Oostvlietpolder nog meer onderdelen verder verwilderen en de natuur zijn gang kan gaan. En dat de Oostvlietpolder ook een verbinding kan zijn met andere groengebieden. Dat is de enige manier om in ons land de natuur nog een kans te geven. Soms hoor je mensen spreken over de Oostvlietpolder alsof het alleen maar gras is waar koeien grazen. Deze mensen hebben er geen weet van hoeveel bijzondere dieren en planten hier de ruimte krijgen en ik raad ze aan om eens een 'struinpad' te bewandelen.
Ik ben er trots op dat wij als SP al vanaf het allereerste begin samen met anderen een rol hebben gespeeld in het behoud van de polder. En ik ben blij dat inmiddels een meerderheid van partijen de zin van een natuurgebied en de on-zin van een bedrijventerrein zijn gaan zien. Respect voor de Vrienden Oostvlietpolder voor de strijd die zij hebben gevoerd al die jaren.
We blijven alert en we blijven vooral genieten!

Meer informatie: Roos van Gelderen, r.van.gelderen@leiden.nl
Zie ook de Kieswijzer van de Vrienden van de Oostvlietpolder.

U bent hier