h

Speerpunt de Kunst presenteert: Inside Job

26 februari 2014

Speerpunt de Kunst presenteert: Inside Job

Inside Job bij de Leidse SP.Moe van het campagnevoeren voor de goede zaak? Kom naar de film bij SP Leiden en raak weer geïnspireerd.
Op vrijdag 7 maart wordt in het politiek café van de SP Leiden de indrukwekkende documentaire Inside Job gedraaid. Een Oscarwinnaar. Het programma begint om 20.00 uur in de Marnixstraat 18, de zaal is open vanaf 19.45 uur.
Inside Job legt genadeloos bloot waaraan we de huidige, slepende economische crisis te danken hebben: het neoliberalisme. Het begon allemaal in 2008 met de financiële crisis in Amerika. Deregulering, roofleningen, derivaten, bonussen, perverse prikkels, machtsmisbruik en graaicultuur – de film legt het allemaal in heldere bewoordingen uit. Dat tientallen miljoenen mensen hun spaargeld, baan en huis kwijtraakten was geen toeval. Het was eerder een bankoverval, gepleegd van binnenuit.

Regisseur Charles Ferguson: ‘Het is een schande dat de gevangenissen niet vol zitten met Wall Street-bankiers.’ En dat is het!

Veel is er sinds 2008 niet veranderd. Inside Job blijft actueel. De mensen die de economie in een enorme crisis stortten, hebben nog altijd de macht en de omslag moet nog komen. Maar aan die omslag kunnen we werken, gestaag en met overtuiging.

IEDEREEN WELKOM! VRIJDAG 7 MAART VANAF 19.45 U
SP / SPEERPUNT DE KUNST← MARNIXSTRAAT 18, LEIDEN

 

Meer informatie: Ruben Verhasselt, ruben.verhasselt@scarlet.nl, 071 – 513 19 72

 

U bent hier