h

Verkiezingsprogramma aangeboden aan bewonerscommissie Oude Kooi

18 februari 2014

Verkiezingsprogramma aangeboden aan bewonerscommissie Oude Kooi

SP-lijsttrekker Roos van Gelderen in de Oude Kooi.Voorafgaand aan het wijkbezoek van de SP aan de Kooi, heeft lijsttrekker Roos van Gelderen het SP-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 overhandigd aan An van der Pluym. Voorzitter van de bewonerscommissie Oude Kooi. Samen met anderen zet zij zich al jaren in voor haar buurt en de renovatie van woningen. De SP wil niet over mensen praten, maar naast de mensen staan. Daarom kiest de SP ervoor om het verkiezingsprogramma aan te bieden aan bewoners die zich inzetten voor de buurt en mensen in hun omgeving. In het vervolg van de avond heeft de SP huis aan huis gesproken met bewoners van deze prachtige Leidse Volksbuurt. Opvallend vaak wordt de aanwezigheid van de SP begroet met 'Ik stem al jaren op de SP!' Een teken dat de huurders van de Kooi heel goed weten dat de SP in woord en daad strijdt voor betaalbare huurwoningen en een prettige buurt om in te wonen.

De SP heeft de afgelopen jaren bijzondere resultaten geboekt voor de bewoners van de Kooi. Eindelijk is er een plan om de wateroverlast na heftige buien in de toekomst te voorkomen, met uitdrukkelijke steun van de SP.

Bovendien is het aan de samenwerking tussen bewoners en SP te danken dat er geen Ringweg Oost door de Sumatrastraat wordt aangelegd, met nadelige gevolgen voor luchtkwaliteit en gezondheid voor omwonenden en schoolgaande kinderen.

Daarbij zet de SP zich al jaren in voor renovatie van woningen in de Kooi en steunt daarbij de Bewonerscommissie Oude Kooi. Betaalbaarheid en voldoende aanbod van sociale huurwoningen is de komende jaren één van de belangrijkste SPeerpunten voor de SP.

SP-kandidaat-raadslid Han Dirks: 'De Kooi is een buurt, waar mensen elkaar goed kennen en waar het fijn wonen is. Dat moeten we behouden voor de toekomst. Als gevolg van de politieke keuzes van PvdA, VVD, D'66, ChristenUnie en SGP stijgen de huren jaarlijks met minimaal 4 procent. Dat brengt huurders stevig in problemen. Daarom is de keuze voor betaalbare woningen in Leiden belangrijker dan ooit. Een sterke SP-fractie in de gemeenteraad is daarvoor de beste garantie. De bewoners van de Kooi weten dat!'

Meer informatie: Han Dirks, han_dirks@hotmail.com, Tel nr: 06-28 73 85 88

U bent hier