h

De SP op bezoek bij de vuilnismannen

14 maart 2014

De SP op bezoek bij de vuilnismannen

Vrijdag 14 maart gingen zes SP’ers naar Stedelijk Beheer om folders uit te delen. In de folder wordt opgeroepen om 15 maart (stadhuis Leiden, 13.00 uur) mee te doen met de demonstratie voor eerherstel van de twee ontslagen vuilnismannen, Marcel en Memet.
Marcel van den Berg en Memet Sari voerden in 2011 met succes actie tegen de verzelfstandiging van Stedelijk Beheer. Maar wat gebeurde er? Een paar maanden later kregen zij opeens strafontslag! Al twee jaar vechten de twee voor genoegdoening, bijgestaan door de SP en Abvakabo FNV. Ook Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt hielp mee. Hij sprak met de gemeentesecretaris en de burgemeester. Zonder resultaat.
Op beide vestigingen, Admiraal Banckertweg en Kenauweg, werden folders uitgedeeld. Sommigen reageerden afwijzend, anderen heel strijdlustig. Enkele vuilnismannen wilden zelfs extra folders om te verspreiden. Download hier de folder…

U bent hier