h

Huisjesmelker Zaalberg: update

4 augustus 2014

Huisjesmelker Zaalberg: update

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de vragen van de SP over huisjesmelker Zaalberg beantwoord. Het college geeft aan naar aanleiding van de signalen controles uit te voeren in de panden die worden verhuurd door Zaalberg.

Wanneer daarbij blijkt dat de bouwkundige staat van de panden niet voldoet aan de wettelijke eisen, zal er worden gehandhaafd totdat weer wordt voldaan aan de eisen. In het geval dat er, als gevolg van het gebruik door de bewoners, niet wordt voldaan aan de wettelijke eisen, dan zal ook daar worden gehandhaafd.

SP-raadslid Han Dirks: "De SP is tevreden met de antwoorden zoals door het college gegeven. Het signaal over deze panden wordt opgepakt. Wanneer blijkt dat de situatie ter plekke niet voldoet aan de bouwkundige eisen, dan wordt daarop gehandhaafd. Dat toont aan dat het melden van mogelijke misstanden bij de verhuur op de Leidse kamermarkt serieus genomen wordt en dus zinvol is.”

Heb jij vragen of klachten over achterstallig onderhoud in het pand waar jij een kamer huurt? Of ken je iemand die te maken heeft met deze situatie? Neem gerust contact op met de Leidse SP!

SP-raadslid Han Dirks, han_dirks@hotmail.com of 06-287 385 88

U bent hier