h

Politiek café: "Afrikaanse samenlevingen", met Klaas van Walraven

12 november 2014

Politiek café: "Afrikaanse samenlevingen", met Klaas van Walraven

Op vrijdag 28 november ontvangt het politiek café van SP Leiden historicus en politicoloog Klaas van Walraven.

Klaas van Walraven houdt een lezing over Afrikaanse samenlevingen en geeft antwoord op verschillende vragen die wij hebben over Afrika. Hoe wordt daar politiek bedreven? Waarom zijn er gewelddadige conflicten? Zijn Afrikaanse samenlevingen wezenlijk anders dan onze Westerse maatschappij?

De titel van de lezing is 'Afrikaanse samenlevingen, hun politiek en hun conflicten'. Behalve de inrichting van de Afrikaanse staat en samenleving, komen ook politieke mobilisatieprocessen en de oorzaken van conflicten en veranderingen door de tijd heen aan de orde. Van Walraven staat stil bij economische ontwikkelingen, maar ook bij het Westerse Afrikabeeld en het wetenschappelijk denken over Afrika.

Klaas van Walraven is historicus en politicoloog en als senior researcher verbonden aan het Afrika-Studiecentrum van de Universiteit Leiden. Hij heeft gepubliceerd over Afrika's internationale betrekkingen, de geschiedenis van Niger en vredesmachtoperaties in West-Afrika. Hij houdt zich nu bezig met de koloniale geschiedenis van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Iedereen welkom! SP Leiden, Marnixstraat 18, Leiden. Vrijdag 28 november, 20.00 uur; zaal open 19.30 uur.

U bent hier