h

SP doet mee aan demonstratie tegen proefdierfokkerij in Leiden

29 januari 2015

SP doet mee aan demonstratie tegen proefdierfokkerij in Leiden

Op 6 februari 2015 is er een demonstratie tegen de vestiging van proefdierfokkerij InnoSer op het Bio Science Park te Leiden. De SP doet mee en roept haar leden op in grote getale naar de demonstratie te komen. De demonstranten zullen  zich om 14.45 uur verzamelen aan de Zernikedreef 9, Leiden. Vandaar gaan zij naar de ingang van het proefdiercentrum.

Vlak voor Kerst heeft het bedrijf een vergunning gekregen om zich op het Bio Science Park te vestigen. In juli vorig jaar heeft de Leidse gemeenteraad een motie aangenomen waarin het College wordt gevraagd voorrang te geven aan bedrijven die alternatieven ontwikkelen voor dierproeven. De SP heeft ook voor deze motie gestemd en was één van de ondertekenaars.

Raadslid Alexandra van den Berg, maar ook de Partij voor de Dieren en Groen Links, hebben schriftelijke vragen gesteld over de komst van de proefdierfokkerij. Alexandra van den Berg gaf een interview hierover op Unity TV, zie hier.

De Partij voor de Dieren en Groen Links zullen ook deelnemen aan de demonstratie die is georganiseerd door de Stichting Animal Rights. Tijdens de demonstratie zullen de verschillende politieke partijen hun standpunt over dierproeven verkondigen.

Meer informatie bij SP-raadslid Ries van Walraven, haar telefoonnummer is: 06-57756366. Email: ries.vanwalraven@planet.nl

U bent hier