h

Uitnodiging bijeenkomst solidair met Charlie Hebdo, Stadhuisplein 18:00 morgenavond

8 januari 2015

Uitnodiging bijeenkomst solidair met Charlie Hebdo, Stadhuisplein 18:00 morgenavond

De SP is net als u erg geschrokken van de vreselijke gebeurtenissen in Parijs vandaag. Creatieve mensen die satire gebruikten als middel om discussie uit te lokken, zijn op vreselijke wijze het slachtoffer geworden van religieuze fanatici die hun haat om hebben gezet in fysiek geweld.

Wij zijn solidair met de mensen in Parijs. En wij willen laten zien dat wij ons nooit bang laten maken door haat, juist omdat wij geloven in onderlinge solidariteit!

Die onderlinge solidariteit zal de komende tijd onder druk komen te staan, net als na de moord op Theo van Gogh in 2004. Rechtse media en politici zullen proberen om verdeeldheid te zaaien door de schuld van deze vreselijke daad af te schuiven op mensen die hier part noch deel aan hadden, maar die wel het geloof deelden van de daders, althans in naam. En verdeeldheid en haat zaaien is precies het doel van de mensen die de vreselijke aanslag van vandaag gepleegd hebben.

Daarom doet de SP mee aan een bijeenkomst morgen om 18:00 op het Stadhuisplein in Leiden, op hetzelfde moment als er herdenkingsbijeenkomsten zijn in Frankrijk. Een bijeenkomst van solidariteit. Een bijeenkomst vóór de vrijheid van meningsuiting en tegen haat en geweld. Wij roepen u hierbij op om ook te komen. U kunt bijvoorbeeld een pen meenemen als symbool van het feit dat de pen uiteindelijk toch machtiger is dan het zwaard.

Namens de SP Leiden,

Martine Mergler (voorzitter) en Julian van der Kraats (fractievoorzitter)

Update: inmiddels is bekend dat in vele Nederlandse steden en kleinere gemeenten vergelijkbare manifestaties om 18.00 vanavond plaats zullen vinden.

 

U bent hier