h

Leidenaar Bart Vermeulen opnieuw lijsttrekker SP Zuid-Holland

1 maart 2015

Leidenaar Bart Vermeulen opnieuw lijsttrekker SP Zuid-Holland

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart is Bart Vermeulen uit Leiden voor de tweede keer lijsttrekker voor de SP. Vermeulen voerde ook in 2007 de SP-lijst aan. De partij was toen goed voor 8 van de 55 zetels in Provinciale Staten.

Vermeulen is ook deze keer overtuigd van de kracht van het SP-programma: ‘De SP zet voor de komende vier jaar onder meer in op de bouw van meer betaalbare woningen, ruimere kredietverstrekking aan innovatieve bedrijven en aardwarmte als duurzame energiebron. Dit stimuleert de economie op de juiste manier.'

De partij kan voor het eerst ook wijzen op behaalde resultaten als collegepartij. Samen met CDA, VVD en D66 bestuurde de SP in Zuid-Holland de afgelopen vier jaar voor het eerst mee. Deze coalitie verhoogde de belastingen voor het eerst sinds lange tijd niet, maar bespaarde wel flink op buitenlandse reisjes en andere bestuurskosten.

Ook werd er fors geïnvesteerd in zeven nieuwe snelle buslijnen en drie nieuwe stations in Zuid-Holland-Noord en krijgt het traject Leiden-Utrecht deels dubbelspoor. Vanaf 2017 rijdt hier ieder kwartier een trein. Dankzij de SP blijft ook de bescherming van stadsmolens en ander erfgoed in stand.’

Vermeulen: ‘Deelname van de SP aan het provinciebestuur zorgt voor een sober en doelmatig bestuur, dat problemen samen met gemeenten aanpakt in plaats van maatregelen van bovenaf op te leggen.’ In het dagelijks leven is SP-lijsttrekker Vermeulen leraar Aardrijkskunde op een middelbare school.

U bent hier