h

Matige uitslag verkiezingen voor SP in Leiden

19 maart 2015

Matige uitslag verkiezingen voor SP in Leiden

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft de SP in Leiden niet heel goed gescoord. Waar de SP bij de verkiezingen van 2011 nog 12,7% van de stemmen haalde (toen 9,4% in de hele provincie), dit jaar was dat 10,5% (dit jaar 9,3% in de hele provincie). SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats: “Aan onze inzet zal het niet gelegen hebben denk ik, ik wil dan ook iedereen die geholpen heeft bij de campagne heel hartelijk bedanken! Ook heeft de SP Zuid-Holland een heel mooi sociaal en groen verkiezingsprogramma. Toch zullen we beter ons best moeten doen om onze boodschap onder de aandacht te brengen, daar zullen we de komende tijd aan moeten werken.”.

De SP Zuid-Holland behoudt met deze uitslag het zelfde aantal zetels in de staten als nu.

De komende tijd zal er gewerkt worden aan het vormen van een coalitie in Zuid-Holland. De huidige coalitie van VVD, CDA, SP en D66 heeft in elk geval voldoende zetels om nog een periode de provincie te besturen. 

U bent hier