h

Gemeentegarantie bouw appartementen voor werkende jongeren zeer positief

30 april 2015

Gemeentegarantie bouw appartementen voor werkende jongeren zeer positief

De gemeenteraad van Leiden stemt in met het verlenen van een gemeentegarantie voor de bouw van 119 appartementen door de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren Leiden (SHWJ).

Locatie voor de bouw is het voormalige Van Gendt en Loos-terrein (Haagweg/Schrijversbuurt). De gemeentegarantie (€ 11,5 miljoen) voor dit plan helpt de SHWJ om het plan financieel rond te krijgen. Jongeren vinden moeilijk een betaalbare woning in Leiden. Daar moet de realisatie van dit plan iets aan veranderen. De SP heeft dan ook van harte ingestemd met dit plan en hoopt dat de realisatie voorspoedig verloopt.

De SHWJ is geen onbekende stichting in Leiden. Al ruim veertig jaar zet deze stichting zich in voor een heel bijzondere doelgroep op de Leidse woningmarkt. Werkende jongeren, niet ouder dan 35 jaar, kunnen een betaalbare woning huren van de SHWJ. Wanneer de 119 appartementen uit dit nieuwste plan zijn gerealiseerd, dan beheert de stichting ongeveer 900 woningen in Leiden.

De gemeentegarantie die voor het nieuwste plan wordt verstrekt, is volgens de SP van voldoende waarborgen voorzien. In eerste instantie hebben zowel D66, GroenLinks en ChristenUnie gepleit voor een externe beoordeling van het plan. Uiteindelijk hebben ook deze partijen genoegen genomen met de aanvullende informatie over het plan, zodat de gemeentegarantie zonder vertraging kan worden verstrekt.

Meer informatie: Han Dirks, han_dirks@hotmail.com

U bent hier