h

De SP op een zonovergoten markt

9 juni 2015

De SP op een zonovergoten markt

Zoals gebruikelijk stond de SP op de eerste zaterdag van de maand op de markt in het centrum van Leiden. Dit keer met maar liefst 3 handtekeningenacties.

Raadsleden Ries van Walraven en Natalie Wanga spraken veel voorbijgangers aan en vroegen naar hun mening over de afbraak van de zorg, een handtekeningenactie die de SP samen met FNV en CNV houdt. Vele voorbijgangers hielden even stil om hun handtekening te zetten.

Sommige bromscooteraars hielden zelfs even stil toen ze hoorden waar het over ging.

Leiden is een toeristenstad, en dat was goed te merken. Veel Duits en Engels kwam voorbij. Vaak met kleine kinderen, die graag een ballon meenamen.

En ook de sponsjes trokken weer de aandacht.

Naast de handtekeningen voor behoud van de zorg, trokken ook de kraskaarten van de actie 'Er is genoeg voor iedereen' de aandacht. Ze lijken zoveel op echte kraskaarten dat het verschil soms wel even moest worden uitgelegd.

Net na 16.00 uur kwam er een mevrouw langs rijden die een cynische opmerking ten beste gaf, 'het heeft toch allemaal geen zin'. Toen de SP'er doorvroeg bleek de vrouw dit in het algemeen te bedoelen, maar absoluut op de SP te stemmen, omdat die 'de enige was die er wat aan probeerde te doen'.

Uiteindelijk zijn deze dag maar liefst 210 handtekeningen tegen de afbraak in de zorg opgehaald!

U bent hier