h

Emile Roemer presenteert zijn boek 'Het kan wel' in het Leidse stadhuis

4 juni 2015

Emile Roemer presenteert zijn boek 'Het kan wel' in het Leidse stadhuis

De landelijk leider van de SP kwam niet alleen voor het (heerlijke) eten naar Leiden, hij kwam in Leiden ook zijn nieuwe boek presenteren 'Het kan wel'. Zijn komst zorgde voor een volle zaal in het stadhuis.

Gewoonlijk houdt de Leidse SP haar avonden in het eigen knusse partijgebouw aan de Marnixstraat, maar met de komst van Emile Roemer werd voor één keer uitgeweken naar het stadhuis aan de Breestraat.

Ongeveer 70 leden en belangstellenden waren op deze avond afgekomen.

Na een korte inleiding vertelde Emile Roemer over de inspiratie voor het boek, dat hij had opgedaan op diverse reizen in het buitenland. Daarnaast een flink aantal werkbezoeken in eigen land, waarbij opviel dat hij wel eens met collega-fractievoorzitters een keurig verhaal kreeg verteld van de directeur van de instelling of het bedrijf, maar dan later in zijn eentje terugging om ook de werknemers bij dat eerdere werkbezoek hun eigen verhaal te laten doen.

Na afloop kreeg de zaal ruim de gelegenheid vragen te stellen. Veel aanwezigen vertelden persoonlijke ervaringen die eigenlijk rechtstreeks aansloten op het boek, zoals Emile Roemer zelf aangaf.

Na afloop van de vragen kon iedereen die dat wilde het boek zelf aanschaffen, er was een standje van een boekhandel aanwezig. Emile Roemer ging met velen op de foto en kon rond 22.00 weer richting huis.

U bent hier