h

ROC Leiden gered van ondergang

23 juni 2015

ROC Leiden gered van ondergang

Op 22 juni voerden leerlingen en docenten nog actie voor het behoud van hun school en op 23 juni is het zover: het ROC Leiden mag door. De landelijke SP-fractie is tegen een faillissement en vervulde een sleutelfunctie hierin. Ook de Leidse SP heeft haar steentje bijgedragen.

SP-raadslid Ries van Walraven: "We hebben laten zien dat we achter de leerlingen en de docenten staan. Een docent vertelde mij tijdens de demonstratie dat hij nog op een klein schooltje van 600 leerlingen had gewerkt, met een directeur die zelf ook docent was. En er waren geen financiële of organisatorische problemen! We hebben veel positieve reacties gehad van betrokkenen en daar ben ik blij mee."

Maar dit betekent nog niet dat de problemen van het ROC voorbij zijn. Er moeten pijnlijke beslissingen worden genomen. De Leidse SP-fractie zal de ontwikkelingen op de voet volgen en bijsturen waar dat mogelijk is.

Voor meer info: Ries van Walraven, ries.vanwalraven@planet.nl, telefoon 06 5775 6366

U bent hier