h

Leiden steeds veiliger

10 september 2015

Leiden steeds veiliger

Op donderdag 10 september werd het veiligheidsplan van de gemeente Leiden voor de komende jaren vastgesteld. De SP is erg blij met dit plan. SP-veiligheidswoordvoerder Julian van der Kraats: “Het wordt elk jaar weer iets veiliger in Leiden, omdat er elk jaar beter wordt samengewerkt tussen de politie en allerlei organisaties zoals zorginstellingen, maatschappelijk werk, en nog vele, vele anderen. Daardoor kan er steeds beter aan preventie in plaats van repressie gedaan worden. Dat werkt, en dat vindt de SP erg belangrijk”.

Er zijn nieuwe prioriteiten vastgesteld die de SP ook erg belangrijk vindt. Onder andere het voorkomen en het bestrijden van ‘woonoverlast’, waaronder overlast door mensen die psychisch in de war zijn. Doordat de landelijke overheid steeds minder zorg draagt voor deze mensen zal dat steeds meer voorkomen. Ook is er steeds meer overlast door verkamering in Leiden, de SP wil heel graag dat er meer gedaan wordt om dit aan te pakken, onder andere door veel strenger te zijn met het geven van vergunningen en het handhaven daarvan. En ten slotte het aanpakken van de ‘leefbaarheid’ in de woonwijken. Dat betekent onder andere dat er beter gezorgd wordt voor de openbare ruimte. De SP vindt dat de laatste jaren de nadruk te veel heeft gelegen op het schoonhouden van het centrum.

Andere prioriteiten uit het plan zijn het bestrijden van huiselijk geweld, woninginbraken en het bestrijden van criminele samenwerkingsverbanden.

U bent hier