h

SP-wethouder Van Gelderen geeft het startsein voor de coming out-activiteiten in Leiden

8 oktober 2015

SP-wethouder Van Gelderen geeft het startsein voor de coming out-activiteiten in Leiden

Op donderdag 8 oktober was het zover. Er is een regenboogzebrapad gelegd op de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden.

Er waren belangstellenden van verschillende politieke partijen bij, SP, Groen Links en D66.

Maar ook anderen die het COC en de diversiteit een warm hart toedragen. De wethouder begaf zich op het zebrapad en schoot confetti vanuit een koker over het pad.

Het drukke verkeer kwam daardoor stil te liggen.

Ook hield ze een inspirerende toespraak over seksuele diversiteit.

Een half uur later stond de wethouder samen met de groep belangstellenden op het Gerecht om daar de fototentoonstelling met de naam 'Je wilt toch ook jezelf kunnen zijn?' te openen. Ook hier sprak de wethouder de aanwezigen toe. Ze raadde iedereen aan mee te doen met de activiteiten en de feesten.

Van Gelderen: 'Helaas is het ook in Nederland nog steeds zo dat mensen gediscrimineerd worden om hun seksuele geaardheid, al is het elders in de wereld natuurlijk veel erger. Maar Leiden staat positief tegenover diversiteit in alle opzichten en de gemeente draagt graag een steentje bij om seksuele diversiteit zichtbaarder te maken!'

Ieder jaar organiseert COC Leiden rond 11 oktober voor Coming Out Dag activiteiten die aandacht vragen voor seksuele- en genderdiversiteit. Doel is grotere zichtbaarheid en meer acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Dit jaar organiseert COC Leiden in samenwerking met onder andere de gemeente Leiden van 8 t/m 11 oktober activiteiten. Er worden twee films gedraaid; er is een fototentoonstelling, een roze viering. Er is door de hele stad een postercampagne en natuurlijk wordt seksuele- en genderdiversiteit gevierd met een groot feest in COC de Kroon aan de Langegracht 65.

Meer informatie: mw. Ries van Walraven, raadslid Zorg en Welzijn, ries.vanwalraven@planet.nl, 06-57756366

U bent hier