h

Bibliotheekje voor vluchtelingen Leiden

6 november 2015

Bibliotheekje voor vluchtelingen Leiden

Foto: SP

In de afgelopen weken hebben de fractie- en bestuursleden van de SP Leiden op allerlei manieren de 250 vluchtelingen bijgestaan die vanaf oktober in diverse crisisopvangen in de Leidse regio zijn. Nu is er gelukkig een noodopvang in Leiden aan de Wassenaarseweg voor de duur van een jaar. En de SP Leiden blijft er aan werken om het verblijf van deze groep zo aangenaam mogelijk te maken na alles wat ze hebben meegemaakt.

Lezen is een van de bewezen effectieve middelen voor verwerking van (oorlogs)trauma’s bij zowel volwassenen als kinderen. Maar zorgt ook in dit geval voor de noodzakelijke afleiding en het vergemakkelijkt het leren van de Nederlandse taal.

Dankzij de gulle donaties aan boeken door de Boekenzolder en BplusC is de SP Leiden bezig om een kleine bibliotheek op te zetten voor deze groep vluchtelingen.

De boeken die tot nu toe zijn gedoneerd door de Boekenzolder en BplusC zijn divers: van educatieve en recreatieve Nederlandse (kinder)boeken om de Nederlandse taal te leren tot Arabische en Engelse literatuur.

De SP Leiden bedankt het bestuur en de directie van de Boekenzolder en BplusC voor hun snelle bereidheid om mee te helpen aan dit bijzondere project.

Wilt u ook uw boek(en) schenken aan dit mooie doel? Neem dan contact op met bestuurslid Mustafa Kus op telefoonnummer 06-31 69 26 60.

Meer informatie bij raadslid Natalie Wanga,  telefoonnummer 06- 47 213 123 of e-mail nwanga@tomaatnet.nl

U bent hier