h

SP: 'Sleutels laat bewoners van de Kooi in de kou staan'

2 december 2015

SP: 'Sleutels laat bewoners van de Kooi in de kou staan'

Woningbouwvereniging de Sleutels pleegt vanaf dit moment contractbreuk voor de Centrale Blokken van de Kooi. Woningbouwvereniging de Sleutels heeft vandaag kenbaar gemaakt niet langer de betrokken woningen te willen renoveren, maar te kiezen voor sloop. Deze wending is volledig in strijd met het akkoord op hoofdlijnen uit 2009 tussen de bewonerscommissie en de Sleutels. SP-raadslid Han Dirks: 'De Sleutels laat de bewoners van de oude Kooi in de kou staan'.

De Centrale Blokken van de oude Kooi vormen het hart van een van de meest bekende volkswijken van Leiden, met betaalbare woningen die het waard zijn om te renoveren, mede vanwege het bijzondere karakter van de wijk. Dat is een van de redenen waarom De Sleutels en bewonerscommissie er in 2009 in geslaagd zijn, na vele stevige gesprekken waarin alle argumenten zijn gewisseld, een akkoord op hoofdlijnen te sluiten over de renovatie van deze woningen. Met het besluit van vandaag komt De Sleutels hierop terug omdat renovatie te duur zou zijn. Een miskenning van de grote inspanningen van de bewoners uit de buurt en het belang om deze bijzondere, betaalbare woningen te behouden.

SP-raadslid Han Dirks: 'De SP zal met bewoners uit de Kooi strijden voor het behoud van de Centrale Blokken, zowel in de buurt als in de gemeenteraad'.

Fractievoorzitter Julian van der Kraats werd op donderdag 3 december geinterviewd door Sleutelstad.nl.
http://sleutelstad.nl/2015/12/03/tegenstanders-sloop-in-de-kooi-wantrouw...

En een interview met Han Dirks, ook op Sleutelstad.nl:
http://sleutelstad.nl/2015/12/04/sp-en-cda-vanmiddag-huis-aan-huis-door-...

Voor meer informatie bij Han Dirks: telefoon 06-287 385 88, of e-mail: han_dirks@hotmail.com

U bent hier