h

politiek café met Monir Goran en Baban Kirkuki: "VLUCHTVERHAAL"

12 januari 2016

politiek café met Monir Goran en Baban Kirkuki: "VLUCHTVERHAAL"

 
Op vrijdag 29 januari opent SP Leiden haar deuren voor Vluchtverhaal, een voorstelling van Monir Goran en Baban Kirkuki: poëzie, muziek, de magie van oosterse verhalen.
Muzikant/componist Monir Goran en dichter/schrijver Baban Kirkuki zijn eind 1999 naar Nederland gekomen. Nadat zijn beiden twee jaar lang op de vlucht waren geweest vanuit Koerdistan Irak, ontmoetten zij elkaar weer in Nederland. In 1997 werden ze in hun geboortestad Kirkuk vervolgd omdat ze weigerden met het regime in Bagdad samen te werken. Ze besloten om hun vaderland te verlaten. In die tijd waren veel van hun vrienden opgepakt en verdwenen in de gevangenis. Monir bereikte met behulp van een vals paspoort Jordanië en Baban ging zonder paspoort via de bergen van Koerdistan naar Iran. Het duurde ongeveer twee jaar totdat ze in Nederland aankwamen.
Vluchtverhaal laat horen wat Monir en Baban hebben gezien tijdens hun reizen. Bij elke plek waar ze aankomen en bij elke stad die ze aandoen, horen gedichten, verhalen en muziek die ze hebben geschreven voor deze voorstelling.
Iedereen welkom! Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open en de koffie staat klaar vanaf 19.30 uur. Signeersessie (cd's en dichtbundels) en borrel na.
 
 
 
 

U bent hier