h

Vluchtelingen laten wat van zich zien

20 maart 2016

Vluchtelingen laten wat van zich zien

Deze zondag was er in de kunstzinnige werk- en ontmoetingsplek Joris 22 aan de St. Jorissteeg een expositie die mede georganiseerd was door de mensen die in de noodopvang aan de Wassenaarseweg verblijven. Er was onder andere een workshop ‘vluchteling zijn’, waarbij twee teams in een race verwikkeld waren om zo snel mogelijk een aantal moeilijke hindernissen te overwinnen, op weg naar een veilige plek in Europa. Daarbij moest er geïmproviseerd worden met het weinige dat er in de rugzak zat die bij de workshop hoorde.

Foto: SP

Foto: SP

Een stuk vrolijker was een installatie met allerlei planeetjes waar je tussendoor kon lopen, begeleid door live muziek van een traditioneel instrument en een elektrische gitaar. De boodschap was dat er in dit grote universum plek is voor iedereen.

Foto: SP

Meer informatie: SP fractievoorzitter Julian van der Kraats, tel. 06-15042822

U bent hier