h

Degelijk onderzoek naar verplaatsing busstation

21 april 2016

Degelijk onderzoek naar verplaatsing busstation

Daar vroeg een motie van de PvdA en de SP om. De gemeenteraad heeft namelijk in 2012 besloten het busstation te verplaatsen van de voorkant naar de achterkant van het station. Op die manier ontstaat veel ruimte aan de voorkant voor nieuwe woningen, winkels en kantoren en vooral ook een qua verkeer minder chaotische toegang tot de stad. Maar als het busstation naar de achterkant verschuift ontstaan daar natuurlijk weer nieuwe problemen op plekken waar de verschillende verkeersstromen zich met elkaar mengen. SP-verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats: “De raad moet alle voor- en nadelen goed op een rijtje hebben tegen de tijd dat we een besluit voorgelegd krijgen. Ook moeten er zo veel mogelijk opties uitgewerkt worden met al hun voor- en nadelen, vooral als het gaat over hoe het openbaar vervoer zou komen te lopen”.

De motie werd mede ingediend door de VVD, het CDA en PvdD, en werd met algemene stemmen aanvaard. 

U bent hier