h

Europarlementariër Anne-Marie Mineur over TTIP en Oekraïne-referendum

6 april 2016

Europarlementariër Anne-Marie Mineur over TTIP en Oekraïne-referendum

Op vrijdag 4  maart kwam Anne-Marie Mineur naar de SPeer om te praten over het onderwerp waar ze in het Europees Parlement rapporteur voor is geworden. Een kort verslag.

Anne-Marie nam de zaal met enkele praktijkvoorbeelden mee in de tamelijk ingewikkelde stof van TTIP, het Transatlantic Trade and Investment Partnership. Het gaat bijvoorbeeld niet alleen maar over chloorkippen, maar meer over de vraag wat de praktische gevolgen zijn voor de Nederlandse economie als onder meer regels rond voedselveiligheid gelijk worden getrokken, waarbij geldt dat Amerikaanse producenten aan veel minder regels hoeven te voldoen dan Europese. Ook het schaliegasprobleem werd besproken. Anne-Marie had ook nog een hebbedingetje meegebracht, een soort plat theekopje. De slogan: TTIP? Not my cup of tea!

Tijdens het tweede deel van haar verhaal ging ze in op het Oekraïne-referendum. Interessant was dat ook een stel toehoorders aanwezig was die, een maand voor het referendum, graag naar het SP-standpunt kwamen luisteren.

Na enkele kritische vragen vanuit de zaal werd de avond afgesloten.

U bent hier