h

ROOD Leiden helpt met verzamelen handtekeningen voor de steunbrief voor Leidse moskeeën

17 april 2016

ROOD Leiden helpt met verzamelen handtekeningen voor de steunbrief voor Leidse moskeeën

Als reactie op de haatbrieven die in maart naar de Leidse moskeeën van Imam Malik en Al Hijra waren gestuurd, kwam studente Flora Woudstra op het idee om een steun- of zelfs een soort liefdesbrief naar de moskeeën te sturen. Zo gezegd zo gedaan.

Foto: Chris de Waard / sleutelstad.nl
Thomas van Halm overhandigt de handtekeningen aan Abedel Bouzzit van de Imam Malik moskee. Foto: Chris de Waard, Sleutelstad.nl

Thomas van Halm: ‘Wij van ROOD vonden dit idee zo goed en mooi dat we te hulp schoten en zo kwamen wij op het idee om hier handtekeningen bij te verzamelen om de moskeegangers een extra steuntje in de rug te geven. Ook om te laten zien dat wij als steunbetuigers voor de moskeeën echt in de meerderheid waren en dat dat op deze manier bewezen kon worden’. ‘De haatbrief ging enorm ver met zelfs fysieke bedreigingen en nare scheldwoorden, we konden niet anders denken dan dat de moskeegangers hier doodsbang van zijn geworden en om met zo’n aantal handtekeningen kunnen we laten zien dat wij ze hoe dan ook als meerderheid zullen beschermen'.

Samen met Flora zelf en Jeroen van Wijk als sympathisant heeft ROOD Leiden 500 handtekeningen opgehaald voor dit doel. Ze hebben vooral op straat gestaan en zijn de Universitaire Bibliotheek in geweest om handtekeningen te verzamelen. Op dinsdagavond 5 april hebben ze de brief met handtekeningen officieel overhandigd aan Abdel Bouzzit, bestuurslid van de Imam Malik Moskee. Ook is samen met Abdel die avond een plan gemaakt om te praten over de schijnbare verdelingen die in ons land worden gemaakt door een groep mensen en hoe dit op te lossen. De dialoog hierover aangaan is al een goede eerste stap. Al met al was het een constructieve en gezellige avond voor beide partijen. Ook de media hebben gelukkig van zich laten horen. De actie is onder andere in Het Leidsch Dagblad, Sleutelstad, Omroep West, UnityTv en op NU.nl gekomen. Een groot succes dus voor ROOD Leiden!   

Zie ook:

http://www.unity.nu/Artikelen/leiden/honderden-handtekeningen-verzameld-voor-leidse-moskee%C3%ABn

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3119868/Leidse-studenten-overhandigen-als-tegenstem-honderden-handtekeningen-aan-moskeeen

http://sleutelstad.nl/2016/04/06/leidse-studenten-overhandigen-500-steunbetuigingen-aan-moskee/

U bent hier