h

Meer groene daken in Leiden!

19 mei 2016

Meer groene daken in Leiden!

Groene daken zijn op allerlei manieren goed: ze isoleren goed, en zorgen dus voor energiebesparing in huis. Ze zorgen voor meer groen en dus meer biodiversiteit. Ze bufferen water en zorgen dus voor minder wateroverlast. En zo zijn er nog een paar. Het subsidiëren van groen daken is dus een hele goede manier om aan biodiversiteit en duurzaamheid te werken. De coalitie van D66, SP, VVD en PvdA heeft veel geld vrij gemaakt voor deze doelen, en de gemeenteraad heeft op 19 mei een betere subsidieregeling hiervoor vastgesteld.

Foto: groenedakenleiden

De organisatie GroenedakenLeiden had eerder ingesproken om de subsidieregeling nog beter te maken. Het voorstel van het college zou er namelijk voor zorgen dat vooral grote daken er voordeel van zouden hebben, en particulieren met kleinere daken minder. Door een wijzigingsvoorstel van GL, SP, D66, PvdA en CDA is dat veranderd, zodat het juist voor particulieren weer aantrekkelijker wordt. SP-duurzaamheidswoordvoerder Julian van der Kraats: “Met het geld dat er voor is en met deze betere subsidieregeling kunnen we in Leiden nóg meer werk maken van groene daken!”.

Zie ook http://www.groenedakenleiden.nl/ voor meer informatie over groene daken, en hoe voor subsidie in aanmerking te komen. 

U bent hier