h

SP op pad voor Nationaal Zorgfonds in Leiden-Noord

23 september 2016

SP op pad voor Nationaal Zorgfonds in Leiden-Noord

De plannen voor een Nationaal Zorgfonds trekken veel aandacht, nu meer dan 150.000 mensen de plannen steunen, online of op papier.

Om hier nog wat meer aan toe te voegen, gingen de Leidse SP'ers woensdagavond de buurt in.

Iedere buurtbewoner kreeg bezoek. Waar niemand open deed, werd de folder over het Nationaal Zorgfonds naar binnen geschoven.

Zelfs klanten van de buurtwinkel hadden interesse.

Een paar reacties die er uitsprongen. Een mevrouw meldde: 'Oh, dat weet ik allang hoor via Facebook en ik heb allang getekend.'

Een meneer zei: 'Ik ken het Nationaal Zorgfonds nog niet, dus ik ga jullie folder zeker bestuderen. Ik stem altijd op jullie. Ga zo door.'

De SP'ers gingen door tot het pikdonker was, opvallend genoeg werd nog vaak opengedaan. Maar weinig mensen weigerden het krantje. Soms zagen de SP'ers de bewoners het krantje direct lezen nadat ze langs waren geweest.

------------------

Het Nationaal Zorgfonds werd op initiatief van de SP opgericht en staat voor afschaffing van het eigen risico en de commercialisering in de zorg. Tijdens de Algemene Beschouwingen op Prinsjesdag werd het Nationaal Zorgfonds in de Tweede Kamer ter sprake gebracht door Emile Roemer en werd er vervolgens uitgebreid over gediscussieerd. Met name de rechtse partijen maar ook de PvdA vielen Roemer aan omdat de plannen niet goed doorgerekend zouden zijn. Zoals u van de SP gewend bent is echter ook het Nationaal Zorgfonds een realistisch uitvoerbaar plan. De ophef vanuit de andere partijen geeft alleen maar aan dat zij, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017, bang beginnen te worden van de SP en van een mogelijke terugdraaiing van de marktwerking in de zorg.

Zie www.nationaalzorgfonds.nl voor meer informatie.

 

 

 
 

U bent hier