h

Politiek Café met activist Remi Poppe

25 oktober 2016

Politiek Café met activist Remi Poppe

Foto: SP / SP-site

Op vrijdag 4 november, vanaf 20.00 uur, ontvangt het Politiek Café van de SP Leiden milieuactivist en oud-Kamerlid Remi Poppe.  Het wordt een inspirerende avond  over actievoeren, de methode-Poppe en activistisch socialisme: in de raad en op straat, in de Kamer en vooral ook daarbuiten. 'Woede in daden omzetten is best lekker.'

Remi Poppe is van de partij sinds de oprichting in 1972. Van 1978 tot 1994 was hij SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad in Vlaardingen. In dat jaar werd hij samen met Jan Marijnissen gekozen tot lid van de Tweede Kamer, en hij zou dat blijven tot 2010. In het afdelingsbestuur van de SP-afdeling Vlaardingen treedt hij tegenwoordig op als adviseur.

Poppe is een van de eerste en beroemdste milieuactivisten van Nederland. In 1969 was hij medeoprichter van het Centraal Aktiekomitee Rijnmond, dat samen met de werknemers de strijd aanbond tegen een ongezond werk- en leefklimaat. Hij maakte naam als de milieudetective van Nederland door vervuilers te ontmaskeren, waaronder BooyClean en Zegwaard. Voor een groot deel deed hij dat met het SP MilieuAlarmteam, opgericht in 1989. Over zijn unieke speurmethode schreef Karel Glastra van Loon het boek De Poppe-methode. Milieu-activist Remi Poppe ontmaskert de grote vervuilers (1995).

Vanaf 1994 hield hij zich in het parlement bezig met Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Milieu, en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (met Krista van Velzen). Ook als Kamerlid bleef Poppe op zijn eigen wijze de vervuiling te lijf gaan.

Tegenwoordig adviseert en inspireert hij zijn eigen SP-afdeling Vlaardingen, en tot ons plezier nu dus ook SP-afdeling Leiden!

Iedereen is welkom op vrijdag 4 november. Om 19.30 uur gaat de zaal open en staat de koffie klaar in partijpand De SPeer, Marnixstraat 18, Leiden.

U bent hier