h

SP-wethouder: regenboogzebrapad meteen laten herstellen

18 oktober 2016

SP-wethouder: regenboogzebrapad meteen laten herstellen

Foto: SP

Binnen 24 uur nadat het regenboogzebrapad op de nieuwe Beestenmarkt werd besmeurd door drie onbekenden, heeft SP wethouder Roos van Gelderen het laten herstellen. Ook is er aangifte van vernieling gedaan door de gemeente.

In de nacht van 16 oktober op 17 oktober werd het regenboogzebrapad door drie onbekende mannen met bezems overgeschilderd. Ogenschijnlijk brengt een van hen daarbij ook de Hitlergroet. Vanuit Rockcafé Lazarus is een filmpje van het hele gebeuren gemaakt dat nu via diverse media circuleert.

Van Gelderen onthulde vorig jaar oktober het gaybrapad in het kader van de evenementen voor de Coming out Day.

Duizenden homo's, lesbiennes en transgenders van alle leeftijden lopen met het probleem rond niet zichzelf te kunnen of durven zijn. Vandaar de jaarlijkse Coming Out Day op 11 oktober. Juist in aanloop van deze dag werd vorige maand het pad opnieuw in de verf gezet.

De SP Leiden veroordeelt het gebeuren en de reacties alom bewijzen dat ondanks dit kwalijke incident, Leiden een tolerante stad is. Of zoals Van Gelderen vorig jaar zelf aangaf tijdens de onthulling: “Helaas is het ook in Nederland nog steeds zo dat mensen gediscrimineerd worden om hun seksuele geaardheid, al is het elders in de wereld natuurlijk veel erger. Maar Leiden staat positief tegenover diversiteit in alle opzichten en de gemeente draagt graag een steentje bij om seksuele diversiteit zichtbaarder te maken!”

Hebt u (anonieme) tips die de politie naar de daders kan leiden? Neemt u dan contact op met de opsporingstiplijn 0800-6070 (gratis ) of de anonieme tiplijn 0800-7000 (gratis).

U bent hier