h

Inspirerende avond met Remi Poppe: Dien het volk!

6 november 2016

Inspirerende avond met Remi Poppe: Dien het volk!

Oud-SP Kamerlid Remi Poppe was vrijdagavond 4 november te gast bij het Politiek Café van de Leidse SP. Uit zijn lange loopbaan als actievoerder en politicus had hij een centrale boodschap voor de leden van de Leidse afdeling: dien het volk!

"Word je nooit eens moe van al die acties?" wordt hem vaak gevraagd. "Nee hoor, ik word alleen maar heel blij!"' zegt Remi dan.

De avond begon voor een volle zaal met een filmpje waarin Remi Poppe te zien is, actievoerend tegen de aanleg van wegen en voor het behoud van natuur en het boerenlandschap in de omgeving van Vlaardingen. Remi, SP'er van het eerste uur, praatte voor de vuist weg, zonder hulpmiddelen. Het ging over de actie uit het filmpje, hoe effectief actievoeren is en hoe je mensen daarin meekrijgt, hoe hij als Kamerlid gewoon bij boeren langs ging om te kijken hoe het boerenbedrijf werkte, om daarna andere Kamerleden te verbazen met de diepgang van zijn kennis.

Remi sprak anderhalf uur lang en nam daarna uitgebreid tijd voor vragen. Ook typisch Leidse onderwerpen kwamen voorbij, waarbij Remi op zijn eigen directe manier commentaar gaf, en dit werd door de aanwezigen zeer op prijs gesteld. De avond werd besloten rond 22.15, waarbij Remi meldde - gelach van de aanwezigen - wel eindeloos te kunnen doorpraten.

 

U bent hier