h

SP langs de deuren in Rijnsburg voor Zorgfonds

6 november 2016

SP langs de deuren in Rijnsburg voor Zorgfonds

SP-leden gingen gisteren van deur tot deur in Rijnsburg om steunbetuigingen op te halen.

Diegenen die niet thuis waren kregen de folder in de bus.

Velen ondertekenden meteen.

Waar bij vorige gelegenheden het weer meezat, was dat dit keer niet het geval. Ineens werden ze overvallen door een fikse regenbui. Net op dat moment stonden twee SP'ers met een dominee te praten, die de hele groep SP'ers spontaan uitnodigde om bij hem en zijn gezin binnen te komen en de bui zo af te wachten. Binnen ontstond een prettig gesprek met argumenten over en weer met de hele groep.

Enkele opvallende reacties: een mevrouw deed open en na uitleg van het doel van de actie meldde ze er niets van te willen weten.
Ongeveer 10 minuten later kwam ze in haar deuropening staan en wenkte de SP'ers, die net aan de overkant van de straat liepen. Ze had in de tussentijd zelf nagedacht en vond het eigen risico ook wel erg hoog. Ze nam alsnog de folder aan en schreef haar naam op als ondersteuner.

Een oudere man die opendeed tekende graag. Hij vertelde 57 jaar gewerkt te hebben en premie voor zorg te hebben betaald, en nu het idee had dat hij dit voor niets had gedaan en alles kwijt was. Met het Nationaal Zorgfonds had de man het vertrouwen dat de premie op een goede manier besteed wordt.

Ries van Walraven, een van de actievoerders: "Het was een hele fijne actie. Ik was al geïnspireerd door het verhaal van Remi Poppe tijdens het Politiek Café in de SPeer de avond hiervoor en nu kwam ook nog die aardige dominee op ons pad. Zo zie je maar, als je je positief opstelt krijg je ook veel positiefs terug!"

U bent hier