h

Bijeenkomst over het Nationaal Zorgfonds op 24 januari

9 januari 2017

Bijeenkomst over het Nationaal Zorgfonds op 24 januari

Foto: SP

Op 24 januari 2017 organiseert de SP Leiden een informatiebijeenkomst over het Nationaal Zorgfonds in het Huis van de Buurt De Kooi in Leiden.

Een miljard euro winst. Dat is wat de zorgverzekeraars gemiddeld per jaar maken. Die winst wordt niet besteed aan goede zorg maar verdwijnt in de zakken van de 4 grote verzekeraars. En wat dacht u van de miljoenen die de zorgverzekeraars jaarlijks in het overstapcircus stoppen! Maar als u ziek bent wordt u via het ‘eigen risico’ beboet met 385 euro. Dit kan anders!

Het is tijd voor één Nationaal Zorgfonds. Zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Zonder geldverslindende reclame en zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. En het eigen risico van 385 euro schaffen we af, want dat weerhoudt mensen ervan om naar de dokter te gaan. Ziek zijn is geen keuze.

Niet alleen u - als verzekerde - bent de dupe van het huidige systeem, ook voor de zorgspecialisten is het lastig om hun werk goed te doen. Huisarts Walter Schrader en fysiotherapeut Niels van Fulpen zullen op deze avond hun problemen met het huidige zorgsysteem in beeld brengen. Vervolgens zal SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven vertellen hoe het Nationaal Zorgfonds deze problemen wil aanpakken. Ook is wethouder Roos van Gelderen aanwezig om eventuele vragen uit het publiek te beantwoorden.

Het Huis van de Buurt De Kooi, aan de Driftstraat 49, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus 6, 366 of Qliner 365 vanaf Centraal Station Leiden, uitstappen bij halte Kooiplein, daarna is het nog 7 minuten lopen) en er is ruime parkeergelegenheid.

Dinsdag 24 januari van 20.00 tot 21.30 uur; inloop vanaf 19.30 uur.

Wees welkom! Toegang is gratis.

U bent hier