h

Roos van Gelderen opent pop-up woningen in de Sumatrastraat

5 maart 2017

Roos van Gelderen opent pop-up woningen in de Sumatrastraat

Foto: SP

Op zaterdag 4 maart opende Roos van Gelderen (wethouder Zorg en Welzijn) 16 tijdelijke woningen aan de Sumatrastraat. De woningen blijven daar drie jaar staan en zijn bestemd voor ex-daklozen en enkele 'gewone' woningzoekenden. Na toespraken van de wethouder, de directeur van Ons Doel en de oprichter van Finch Buildings, de fabrikant, konden belangstellenden de onderste laag woningen bekijken.

Door de instroom van vluchtelingen en het gebrek aan woningen voor statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, werd in Leiden een taskforce opgericht met de opdracht extra woonruimte in Leiden te creëren. Het resultaat was dat er voorlopig 170 extra woningen worden gebouwd voor statushouders, bijzondere doelgroepen zoals daklozen, maar ook voor gewone woningzoekenden. Het voordeel hiervan is dat de huisvesting van vluchtelingen niet ten koste gaat van mensen die al jaren op een woning wachten. Bovendien worden de groepen zoveel mogelijk gemengd, om gettovorming te voorkomen.

De woningen zijn van hout en hebben allemaal een eigen keuken, badkamer en verwarming. Ze zijn goed geïsoleerd. De levensduur van de woningen is minimaal 40 jaar.

Meer informatie bij Ries van Walraven, raadslid Zorg en Welzijn, ries.vanwalraven@planet.nl, 06-5775 6366

U bent hier