h

SP steekt leraren basisschool hart onder de riem

27 juni 2017

SP steekt leraren basisschool hart onder de riem

Foto: SP

Vandaag was het zover. Op vrijwel iedere basisschool in Nederland werd tussen 8.30 en 9.30 gestaakt door juffen en meesters door geen les te geven. In Leiden bezochten SP-raadsleden en -bestuursleden twee scholen, de Pacelli- en de Morskringschool. De SP zet zich al jaren in voor de leerkrachten, in 2015 heeft de SP, samen met D66, een initiatiefwetsvoorstel gemaakt voor klassen met maximaal 23 leerlingen.

De medewerkers kregen een taart aangeboden, ook een zelfgebakken. Hieronder ziet u een fotoverslag.

Foto: SP

Foto: SP

Ries van Walraven, onderwijswoordvoerder in de raad, vertelde aan de verzamelde docenten dat de SP volledig achter de leerkrachten staat.

Foto: SP

Dicky Vrugte, de directrice van de Pacelli-basisschool, zei dat ze onze steunbetuiging van de SP heel lief vond en deze erg waardeerde. Het was heel wat voor leraren om zover te komen om even geen les te geven.
In andere vakgebieden wordt meestal langer gestaakt, maar leerkrachten stellen het belang van de kinderen voorop, die hebben elke minuut onderwijs nodig. Maar deze korte staking was echt nodig, gezien de hoge werkdruk in het basisonderwijs. 

Foto: SP

 

Foto: SP

De directrice van de Morskring-basisschool gaf ook aan de alle kinderen thuis waren gebleven, wat aangeeft dat dat de ouders de noodzaak van deze staking ook heel goed inzien en dat ze deze actie steunen.

U bent hier