h

In memoriam: Jan Domburg

31 juli 2017

In memoriam: Jan Domburg

Dag Jan

Vandaag bereikte mij het droeve bericht dat een zeer gewaardeerde collega op 16 juli j.l. na een langdurig ziekbed in Leiderdorp is ingeslapen en in familiekring is begraven.

Ik was niet overrompeld, ik wist dat Jan al lang terminaal ziek was, maar toch, zo’n bericht komt altijd hard aan en ik was zeer terneergeslagen.
Jan Domburg was niet alleen een SP’er in hart en nieren, hij was de drijvende kracht achter de eenmanshulpdienst in Leiderdorp. Jan heeft jarenlang tientallen cliënten, niet alleen in Leiderdorp, maar ook in Voorschoten en Leidschendam de helpende hand toegestoken bij problemen met de
gemeente, de belastingdienst, zorgverzekering, de uitkering, etc. Noem het maar op en Jan pakte het aan, thuis bij de cliënt of in zijn eigen thuiskantoortje.
Hij stond bekend als vriendelijk, minzaam, een man met een goed hart en een doorzetter, de cliënten liepen weg met Jan.
Geveld door een vreselijke darmziekte, lukte het hem al enige tijd niet meer om zijn geliefde vrijwilligerswerk, hulp bieden, uit te oefenen. De Leidse hulpdienst heeft veel cliënten overgenomen en uit die contacten bleek hoezeer Jan geliefd was.
Rust in vrede Jan, je was een goede man. De SP hulpdienst Leiden staat natuurlijk klaar om, in jouw geest, hulp te bieden aan je oude cliënten.

Paul Day, coördinator SP hulpdienst Leiden

U bent hier