h

Extra woonruimte aan de Voorschoterweg

22 september 2017

Extra woonruimte aan de Voorschoterweg

Leiden gaat statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) woonruimte geven aan de Voorschoterweg. Het terrein aan de Voorschoterweg is ter beschikking gesteld door het Hoogheemraadschap Rijnland. Ries van Walraven, raadslid Zorg en Welzijn: "Dit  is een stap vooruit. Weer extra woningen voor groepen die dit heel hard nodig hebben."

Foto: SP

Aan de Voorschoterweg worden tijdelijke woningen (pop-up woningen) geplaatst. De kwaliteit van deze woningen is hoog. Eerder werden deze woningen aan de Sumatrastraat neergezet, tot ieders tevredenheid. Op de foto hierboven opent SP-wethouder Roos van Gelderen deze woningen. 

Voowaarde van het Hoogheemraadschap hierbij was wel dat de woningen zoveel mogelijk bestemd worden voor statushouders. Maar Leiden wil het liefst groepen met elkaar mengen, zoals statushouders, ex-daklozen en 'gewone' woningzoekenden. Daarom gaan de woningcorporaties op verschillende plaatsen in de stad, in 'gewone' buurten, extra woningen verhuren aan mensen uit de maatschappelijke opvang (ex-daklozen).

Ries van Walraven: "Ik ben hier heel blij mee. Mensen moeten een eigen dak boven hun hoofd hebben, dan kunnen zij weer door met hun leven. Dit is mogelijk geworden dankzij de inspanningen van onze wethouder, Roos van Gelderen"

Meer informatie bij Ries van Walraven, raadslid Zorg en Welzijn, 06-57756366, ries.vanwalraven@planet.nl

U bent hier