h

Geen verbod op fietsen op de markt

25 januari 2018

Geen verbod op fietsen op de markt

Na gesprekken met ondernemers op de markt heeft de SP voorgesteld om fietsen op de markt in het centrum op marktdagen te verbieden. Door fietsen op die momenten te verbieden, zouden de marktkooplui en bezoekers fietsers kunnen aanspreken op hun gedrag. Bij de commissievergadering was er nog veel enthousiasme onder de andere partijen voor dit idee. Maar nadat duidelijk werd dat dit zou betekenen dat er een aantal verkeersbordjes bij de stegen rond de markt bij zouden komen, of dat er een vrij duur systeem met verplaatsbare borden nodig was, bleven alleen het CDA en GroenLinks nog over als voorstander van dit idee, naast de SP. SP-woordvoerder Julian van der Kraats: “Jammer, want fietsers op de markt zorgen voor veel ergernis, en nu kunnen ze daar niet op worden aangesproken. Wat ons betreft liever een paar bordjes erbij dan deze terugkerende ergernis.”.

U bent hier