h

Standpunten Kieskompas

24 januari 2018

Standpunten Kieskompas

Aanvulling op het verkiezingsprogramma van de SP Leiden - in verband met het Kieskompas

Meer BOA`s op straat
De SP wil graag meer geld vrij maken op het gebied van veiligheid zodat meer Buitensporig Opsporingsambtenaars (BOA´s) kunnen worden ingezet. De SP hoort geregeld geluiden van mensen die zich nog niet altijd veilig voelen in hun eigen buurt. Wij vinden hierbij dat camera´s geen
oplossing bieden, maar meer mensen die deze veiligheid kunnen garanderen, wél. Wij zouden dan ook meer BOA´s op straat willen zien en inzetten bij de gemeente Leiden.

Horeca in de binnenstad
De SP is van mening dat er geen stop hoeft te worden gezet op het aanbod en de aantrek van horeca in de binnenstad. Er zijn al veel horecagelegenheden, maar er is naar ons idee geen grote overlast door. We begrijpen dat het klimaat voor horecagelegenheden in - met name - de binnenstad gunstig is voor de horeca. Als horecaondernemers zich willen vestigen in Leiden, zal de SP dit geenszins proberen tegen te houden, mits zij zich aan de regelgeving houden, uiteraard.

Reclame enkel nog bezorgd op Ja/Ja adressen
De SP zou het een goede zaak vinden als reclamedrukwerk enkel nog door brievenbussen met een Ja/Ja-sticker mag worden bezorgd. Op het moment is dit niet het geval, en wij krijgen het idee dat veel mensen dit reclamedrukwerk krijgen terwijl ze het toch niet zouden willen. Wat ons betreft kan dit worden opgelost door duidelijk vast te stellen dat reclamedrukwerk enkel nog door Ja/Ja-brievenbussen wordt bezorgd. Dit is tevens een stuk beter voor het milieu.

U bent hier