h

IJshal, Indoorsportcentrum, Combibad gaan er komen

17 februari 2018

IJshal, Indoorsportcentrum, Combibad gaan er komen

De SP is zeer verheugd over de besluiten over de sportaccommodaties die donderdag zijn afgehamerd in de raadsvergadering. Alle drie de sportaccommodaties zijn sinds donderdag weer een stap dichterbij gekomen.

Wat betreft het zwembad is er nu zelfs al een uitvoeringsbesluit aangenomen waardoor de bouw spoedig van start zal gaan. We zijn zeer blij dat we in
één avond nu hebben besloten zoveel te investeren in de Leidse sport, hiermee zorgen we ervoor dat iedere Leidenaar weer meer mogelijkheden heeft om te gaan sporten.

Wat betreft het indoor-sportcentrum wordt ervoor gekozen een variant met 2.000 stoeltjes verder uit te werken. Daarmee laat de gemeente volgens de SP zien dat ze graag wil bijdragen aan een sportcentrum met ook veel ruimte voor basketbaltopclub ZZ Leiden. De 3.000-stoeltjesvariant bleek helaas financieel niet haalbaar, en ook de buurt zag zo’n grotere hal niet zitten.

De SP is ook met name blij over de mooie besluiten van de ijshal, gecombineerd met het combibad. De ijshal en het zwembad worden samengevoegd in één gebouw, wat zorgt voor een efficiënte uitwisseling van energie. Het project zal energieneutraal gebouwd worden, dat is al helemaal mooi. Ook is de samenvoeging van een ijshal en zwembad uniek. Daarnaast is donderdag middels een motie van GroenLinks besloten ook met de renovatie van de verwarming bij het buitenbad energieneutraal verder te gaan. Deze motie steunde de SP van harte. Heel de Vliet wordt zo energieneutraal; niet alleen een mooie overwinning voor de sport, maar ook voor het milieu.

Meer info bij Thomas van Halm, 0615699659

U bent hier