h

In memoriam: Mirjam Kervers

9 maart 2018

In memoriam: Mirjam Kervers

Lieve Mirjam,

De aarde heeft een engel verloren, maar de hemel heeft er één bij gekregen.
Zo’n 19 jaar geleden leerde ik jou kennen toen ik lid werd van de SP. Altijd was jij beschikbaar voor hand- en spandiensten, vooral op het gebied van redactioneel werk.
In de loop der jaren ging jouw gezondheid achteruit en kon je minder doen voor jouw partij dan je zou willen. Een grote poster voor je raam op de mooiste Leidse zichtlocatie, bij de Rembrandtbrug, dat kon nog altijd. Ook bracht je op je scooter nog steeds ons maandblad Over de Rooie rond.
Toen ik in 2010 voorzitter werd, werd jij mijn uitvalsbasis. Ik kon met alle vragen en problemen terecht bij jou. Dat gold ook voor iedereen van de fractie. Jij zei dan: ‘Ik sta op afstand. Dat geeft een andere blik op het geheel’. Dat was helemaal waar. Vaak belden we of zaten we te brainstormen hoe we een bepaald probleem of moeilijk mens weer in het gareel konden krijgen op een manier die bij de partij past.
Ook in heikele situaties nam jij het voor het bestuur op. Op vergaderingen vloog je dan ook nog wel eens in de gordijnen en kreeg een onruststoker de wind van voren.

Lieve Mirjam, we zullen jouw inbreng en raad en advies missen. We zullen jou ook missen als lief en warm persoon die op zijn tijd een dikke knuffel gaf wanneer iemand dat nodig had.

We zijn jou veel dank verschuldigd.

Martine Marijt
Oud-voorzitter SP Leiden

Foto: Familie van Mirjam

Voor diegenen die afscheid van Mirjam willen nemen, er is gelegenheid hiertoe op zaterdag 10 maart, van 16.45 tot 17.45 in de Rozenkamer van Crematorium Ockenburgh in Den Haag, Ockenburghstraat 21.

U bent hier