h

Wethouder Roos van Gelderen dient ontslag in, maar is trots op project Tijdelijke Huisvesting

15 mei 2018

Wethouder Roos van Gelderen dient ontslag in, maar is trots op project Tijdelijke Huisvesting

Foto: SP

Roos van Gelderen heeft vandaag haar ontslag ingediend. De reden hiervoor is het resultaat van het onderzoek naar een grote financiële overschrijding bij een project onder haar verantwoordelijkheid. 

Dat project gaat over de tijdelijke huisvesting van statushouders, ex-daklozen en gewone woningzoekenden. Roos verklaarde de volle verantwoordelijkheid te nemen en wilde op 15 mei nog het debat voeren met de Raad over het onderzoek. Maar toen bleek dat er geen vertrouwen meer in haar was  besloot ze alsnog af te treden. 

Roos: "Ik ben trots op het project. Ondanks dat de financiële overschrijding de reden is van mijn aftreden hebben wij iets geweldigs gerealiseerd. Er is binnen zeer korte tijd tijdelijke huisvesting gerealiseerd voor een grote groep mensen die dat nodig heeft, namelijk voor statushouders, bijzondere doelgroepen (ex-daklozen) en andere woningzoekenden."

Het college had een paar weken eerder aangegeven dat het niet nodig was dat Roos aftrad en dat zij dan het verantwoordingsdebat met de Raad kon voeren. Dat wilde zij ook graag doen. De laatste dagen bleek echter in de gemeenteraad geen draagvlak te zijn voor die lijn. Daarom diende Roos van Gelderen haar ontslag in.

Ries van Walraven, woordvoerder Zorg en Welzijn: "Een verdrietige dag. Het voelt onrechtvaardig. Je weet natuurlijk wel dat er zulke dingen in de politiek kunnen gebeuren, maar dat een wethouder met een staat van dienst als Roos zó moet vertrekken vind ik niet verdiend."

U bent hier