h

Leiden vuurwerkvrij

12 juli 2018

Leiden vuurwerkvrij

Op de raadsvergadering van 12 juli 2018 dient SP samen met een aantal andere partijen een motie in. Hierin vraagt de SP het College om een plan te ontwikkelen. Daarmee moet Leiden op termijn vuurwerkvrij worden. Er is dan alleen ruimte voor een grote vuurwerkshow voor de hele stad.

Het afsteken van vuurwerk leidt tot vaak tot verwondingen, letsel en overlast. Bovendien is het slecht voor het milieu: er komt veel fijnstof vrij bij het afschieten en zware metalen belanden in de bodem en in het water.

Antoine Theeuwen, fractievoorzitter en mede-ondertekenaar van de motie: "Er zijn organisaties die graag een centrale vuurwerkshow willen organiseren. Dat kan alleen als het aantal plekken waar vuurwerk mag worden afgestoken, beperkt worden. Op termijn zou de stad dan vuurwerkvrij kunnen worden."

Veel partijen hebben de motie ook ondertekend. Het lijkt er daardoor sterk op dat er in de raad brede steun is voor het verzoek.

Theeuwen: "Nu in de maatschappij de steun voor het afsteken van vuurwerk door particulieren afneemt, is dit een logische stap. Het moet wel zorgvuldig en niet overhaast gebeuren. Hopelijk hebben we dan over een paar jaar een prachtige centrale vuurwerkshow voor alle Leidenaren!"

Meer informatie bij Antoine Theeuwen, tel 071-5215130

U bent hier