h

SP stelt schriftelijke vragen over stopzetten subsidie voor Leiden Helpt

22 augustus 2018

SP stelt schriftelijke vragen over stopzetten subsidie voor Leiden Helpt

De SP Leiden heeft tezamen met de PVDD een aantal schriftelijke vragen ingediend. Reden is het recente nieuws dat de subsidie van stichting Leiden Helpt wordt stopgezet.

De SP heeft de vragen ingediend over het lot van stichting Leiden Helpt. De stichting biedt de mensen die in armoede leven in Leiden kleding en andere benodigdheden, zoals een laptop, huishoudelijke benodigdheden en speelgoed voor kinderen. De SP betreurt het dan ook ten zeerste dat de subsidie wordt stopgezet en vindt in de Partij voor de Dieren een medestander. 

SP-raadslid Thomas van Halm: "Ik ben laatst nog op werkbezoek geweest bij de stichting en heb met eigen ogen kunnen zien hoe zij de mensen, die minder te besteden hebben in Leiden, te hulp schieten. Ook zijn er heel veel mensen die nog gebruik maken van de hulp van Leiden Helpt, het is daarom onbegrijpelijk dat deze subsidie wordt stopgezet. Om deze reden hebben wij een aantal schriftelijke vragen ingediend, samen met de Partij voor de Dieren.

U bent hier