h

Leiden wordt 55e kinderpardon gemeente

17 september 2018

Leiden wordt 55e kinderpardon gemeente

De SP heeft, ook namens de Christen Unie, in de Raad van 13 september aandacht gevraagd voor het kinderpardon. Ries van Walraven, raadslid Zorg en Welzijn: "Ik heb met afschuw de zenuwslopende week voor Lili en Howick gevolgd. Pas op het aller, allerlaatste moment kregen de kinderen te horen dat ze mochten blijven. Dat is onmenselijk en bijna heel Nederland vond dat ook!"

 

De SP en de CU vroegen het college hoeveel kinderen in Leiden dreigen te worden uitgezet. Het antwoord van de wethouder, Marleen Damen, kwam snel: nul kinderen. Ook vroegen SP en CU of het college zich wilde aanmelden als 55e kinderpardongemeente volgens de landelijke actie #ze zijn al thuis. Ook dit antwoord kwam snel: het college gaat dit onderzoeken en doet graag mee.

 

Ries: "Ik ben ontzettend blij met dit antwoord. Het is een verademing om te zien dat Leiden niet meedoet aan het inhumane uitzettingsbeleid  van deze regering."

 

Het voorstel wordt gesteund door bijna alle partijen in Leiden. Alleen de VVD is niet blij met het initiatief. Het CDA hield zich op de vlakte.

 

Meer informatie: Ries van Walraven, e-mail ries.vanwalraven@planet.nl, telefoon 06-57756366.

 

 

 

U bent hier